Dota 2 vedonlyönti

Dota 2 on maailman kolmanneksi suosituin vedonlyöntipeli. Sen suosio piilee erittäin taktisessa ja toimintatäyteisessä pelimuodossa. Isot turnaukset ja pelaajien jahtaamat miljoonapotit saavat järkyttäviä määriä katsojia striimeihin, joten myös sen ympärille on muodostunut aktiivinen vedonlyöntiscene. Vedonlyöntimarkkina ei kumminkaan ole kovin ammattimaista, joten pelistä hyvin tietävä pystyy tekemään tuottoa vedoillansa. Dota 2 vedonlyönti ei ole helppoa jos peliä ei ymmärrä, joten on tärkeää että pelaat peliä myös itse. Sinun pitää tietää mitä kentällä tapahtuu.

Dota 2 vihjeet

Julkaisemme dota 2 vihjeitä aina isoihin turnauksiin, joten kannattaa pitää sivustoa silmällä. Vihjeet laati monen vuoden peli- ja vedonlyöntikokemusta omaava vihjaaja. Hän ei tiedä pelkästään pelistä vaan osaa liittää siihen myös vedonlyönnin lainalaisuudet. Vedonlyönti on suurimmaksi osaksi matematiikkaa. Vihjaajamme on tehnyt Dota 2 vihjeillä positiivisen tuloksen monta vuotta putkeen.

Dota 2 vedonlyönti ja sen lainalaisuudet?

Kerroinvertailu

Ihan ensimmäisenä on tärkeää painottaa kertoimien vertailun merkitystä. Tämä on tärkeä osa voitollista vedonlyöntiä jokaisessa lajissa, mutta Dotassa vedonlyöntimarkkinat ovat todella pienet, joten kertoimista löytyy valtavia eroja. Kun laittaa toimistojen kertoimet vierekkäin, löytää niistä usein jopa arbitraaseja (arbitraasi=kertoimet ovat pelaajan puolella, ja kohteesta voi saada riskitöntä tuottoa). On sanomattakin selvää, että arbitraasikertoimilla kuka tahansa osaa tehdä voittoa, mutta tähän kun lisää vielä oman analyysin, voivat tuotot nousta todella maukkaiksi. Olemme listanneet toimistot mistä kannattaa tarkistaa kertoimia. Jos sinulla ei ole vielä tiliä kyseisiin paikkoihin niin saat meidän kautta markkinoiden parhaimmat bonukset.

Dota 2 vedonlyönti – Tunne joukkueesi

Dotakohdetta etsiessä on tärkeää tuntea kohteen molemmat joukkueet. Dota 2 on yllättävän paljon itseluottamuksesta ja momentumista kiinni, ja kun jollain joukkueella on hyvä buugi päällä, sitä on usein todella vaikea pysäyttää. On siis hyvä katsoa joukkueiden viimeaikaista pelihistoriaa, mutta parhaiten joukkueista pääsee jyvälle yksinkertaisesti katsomalla heidän pelejään. Älä kuitenkaan katso pelejä aivottomassa tilassa, vaan keskity siihen mitä pelissä, ja etenkin draftissa tapahtuu. Keskity pelien katsomisessa myös mid- ja lategameen. Olen nähnyt miljoona kertaa, kun huonompi joukkue voittaa laning stagen, mutta loppujenlopuksi häviää ottelun. Tämä johtuu siitä, että hyvät joukkueet keskittyvät heidän ”win-conditioniin”, kun huonot joukkueet taas antavat liikaa painoarvoa pienemmille asioille, kuten laning stagen voittamiselle. Usein voittavien tiimien vastustajilla tuntuu olevan pelissä aina monta ongelmaa ja nämä ongelmat ovat seurausta draftivoitosta. Palaamme draftaamisen tärkeyteen alempana, mutta tässä vaiheessa on jo hyvä tiedostaa että suuri osa matseista päättyy juurikin jo draftausvaiheessa.

Älä ole ”fanitusvedonlyöjä”

Esimerkki virheestä minkä moni vedonlyöjä tekee: Pelaaja A lyö Team Liquid – Team Aster -ottelusta vetoa. Hän tuntee Liquidin perin pohjin ja on seurannut joukkuetta pitkään. Team Asterista hän ei tiedä mitään, vaan leimaa joukkueen ”random kiinatiimi”-kategoriaan. Pelaaja A lyö vetoa Liquidin voitosta luultavasti alikertoimella.

Usein vedonlyöjät tekevät sen virheen, että he tuntevat matchupin toisen joukkueen todella hyvin ja ehkä fanittavatkin heitä. Tämän takia he etsimällä etsivät syitä lyödä oman joukkueensa puolesta. Vastustajaa vähätellään, vaikkei joukkuetta olisi tutkittu juuri ollenkaan. Tällainen pelaaminen on OK jos olet viihdevedonlyöjä. Jos kuitenkin haluat tehdä voitollista Dota 2 vedonlyöntiä, tulee sinun päästää irti joukkueiden fanitusbettaamisesta. Joukkueita voi kyllä fanittaa myös voitollisen vedonlyönnin sivussa. Sinun pitää vain osata katsoa joukkueesi matseja objektiivisesti ja tarvittaessa lyödä vetoa myös heitä vastaan.

Voi myös olla viisasta rajata seuraaminen vain tiettyyn regioonaan. Esimerkiksi voit alkaa seuraamaan pelkästään Eurooppa-dotaa, ja lyödä vetoa vain heidän välisistä otteluista. Tämän tyylinen kohdennus helpottaa työtaakkaa, sillä koko maailman joukkueiden sijaan sinun tulee seurata vain kourallista tiimejä.

Upper bracket advantage

Asia mitä harvemmin Dota 2 vedonlyöntikertoimissa noteerataan on ns. ”Upper bracket advantage”. Tällä tarkoitetaan etua joka saadaan siitä, että upper bracketin voittajalla on finaalipäivänä aikaa rauhottua ja keskittyä vain finaaliotteluun. Lower bracketin voittajalla on finaalipäivänä alla aina yksi ylimääräinen peli, mikä vaikeuttaa finaaliin keskittymistä. Tämän lisäksi, jos joukkue joutuu aikaisin lower bracketiin, on heillä finaaliin päästyään alla useita stressaavia pudotuspelejä ja joukkue alkaa olemaan henkisesti poikki. Dota vaatii pelaajilta keskittymiskykyä ja mentaalinen puoli on todella tärkeää. Niinkuin kaksinkertainen TI voittaja N0tailkin sanoi: ”Dota is a sick mental game”.

Upper bracket advantagen on huomioinut myös moni pro-pelaaja. Esimerkiksi Kuroky sanoi True Sightin haastattelussa, että osasyy Liquidin TI9 finaalin häviämiseen oli rankka lower bracket run ja mentaalisesti poikki ollut joukkue.

Tunnista hyvä joukkue draftivaiheessa

Jos haluat hyväksi Dota 2 live-vedonlyöjäksi, on draftien tunteminen äärimmäisen tärkeää. Usein pelien jälkeen tulee sanottua että: ”tämähän oli ihan selvä draftivoitto”. Vaikeaa onkin saada tuo ajatus päähän heti pelin alussa, sillä draftien analysoiminen on yllättävän vaikeaa. Jos katsot suoraa lähetystä, älä anna liikaa painoarvoa kommentaattorien ja studion mielipiteille draftista. Heidän työnsä on saada aikaan mielenkiintoisia puheenaiheita ja vastakkainasettelua. Usein sieltä jää se tärkein huomaamatta. Draftaamisen analysointia on vaikea opettaa, se tulee isosti kokemuksen ja mututuntuman kautta. Tässä kuitenkin muutama kysymys mitä voit käyttää analyysin pohjana:

  • Mikä on kummankin joukkueen ”win condition”?
  • Kummalla on parempi lategame?
  • Tuleeko parempi lategame selviämään sinne asti?
  • Onko joku lane täysi stomppi?
  • Mitkä ovat ottelun avainherot?
  • Mitkä ovat avainherojen ongelmat pelissä?

Kertoimissa huomioidaan myös yllättävän vähän pelin voittavat last pickit. Joissain drafteissa joukkueet tulevat saamaan sen last pick Broodmotherin kautta täysin ilmaisen pelin. Tällaisten yllätyspickien painoarvoa ei tule väheksyä, ja suosittelisimme lähes aina livebettaamaan tällaisten draftien jälkeen. Pidä silmät auki siis last pick Huskar, Brood ja Meepo -pelejä varten.

Varo hypejoukkueita

Hypejoukkueella tarkoitetaan joukkueita, joissa pelaa tunnettuja pelaajia (esim. striimaajia) ja heillä on takanaan iso fanikunta. Fanitetut joukkueet ovat yleensä myös niitä betsatuimpia ja se laskee näiden kertoimet todella alas. Hyvä vedonlyöjä kääntää tämän eduksi, ja pelaa hypejoukkueita vastaan. Yleensä vähiten hypetetyt joukkueet löytyvät länsimaiden ulkopuolelta ja etenkin tuntemattomille kiinalaisille joukkueille saa usein todella hyviä kertoimia. Tämä kannattaa ottaa huomioon dota 2 vedonlyönti-kohteita etsiessä.